May 16, 2024

Игуменот на манастирот Рибница кај Мионица вели дека децата се излезени од контрола

Игуменот на манастирот Рибница, признаен од народот како монах на Арсеније , упати опомена против децата и нивните родители, држејќи проповед.

Можеме ли малку да се погрижиме за овие деца, ако воопшто е можно? – се обрати тој за време на проповедта, отворајќи ги претходно затворените очи.

Во краткото видео објавено на социјалните мрежи може да се слушне како (зборот) небото ги пресекува криците на присутните деца.

Видете , да ви кажам нешто, така кажав вчера, па – нашите деца излегуваат од контрола. Порано беше незамисливо децата да прават ваква врева и метеж, ваков хаос и ваков вид на непослушност, знаете.

Не скршија и ги оставаме децата да прават што сакаат. Оние деца кои го прават ова сега ќе бидат многу незгодни кога ќе пораснат.

Нема да можете ништо да им кажете ништо. Пазете се од тоа. Ова е сосема ненормално тоа што се случува. Толку врева, чкрипење и врескање и што никој не се грижи, па морам јас да кажам… Веќе е нешто… нешто не е во ред – покажа, триејќи ги прстите во потрага по вистинскиот збор: – Пазете се од тоа.

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *