May 16, 2024

12 работи што треба да ги извадите од животот ако сакате изобилство – ослободете се од блокадите кои ве спречуваат да живеете успешно и среќно!

Позитивното го привлекува позитивното, па затоа изобилството носи изобилство… Има работи во нашите животи кои ги практикуваме секој ден, размислуваме, постапуваме и не сфаќаме дека не спречуваат да го најдеме изворот на изобилството и да живееме на начин на кој заслужуваме.

  • Еве 12 работи од кои треба да се ослободите во животот:

Престанете да мислите дека светот има ограничено количество ресурси и затоа треба да доловите се што ви изгледа скапоцено. За секого има доволно од сè, затоа прифатете го изобилството, споделете го со другите, визуелизирајте како се преплавува со енергијата на вашиот живот.

Престанете да се понижувате самите. Вие заслужувате среќа колку и сите луѓе околу вас.
Престанете да ги обвинувате другите за вашите несреќи . И престанете да мислите дека сте жртва на нивните одлуки и постапки. Преземете одговорност за вашиот живот.

Престанете да мислите дека не заслужувате успех. Прифатете ги вашите грешки, но не останувајте во место – АКТИВИРАЈ СЕ!
Престанете да копнеете по минатото.
Престанете да се сомневате во себе и во вашата способност да ги постигнете своите цели.

Престанете да си го уништувате животот. Немојте да се саботирате себеси, бидејќи можете да постигнете сè што сакате.
Престанете да мислите дека ако сè ви е лесно, тогаш нешто не е во ред. Не мора сè во животот да дојде со борба.

Престанете да мислите дека треба да живеете духовен живот или среќен и богат живот. Овие два начина на живот не се исклучуваат меѓусебно.

Сите ние сме енергија. Затоа треба да бидеме многу внимателни со вибрациите што не опкружуваат. Не дозволувајте негативноста да ја замати вашата среќа.

Престанете да мислите дека единствениот начин да покажете лојалност кон луѓето е да кажете „да“ на сè што ќе ви кажат. Вистинската лојалност вклучува и подготвеност да покажете што навистина мислите и чувствувате.

Престанете да се грижите за парите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *