July 18, 2024

На сите ни е позната моќта на Pinterest кога станува збор за „направи сам“, а приказната на овој татко зад неговата инспирација во дворот не е исклучок. Четириесетгодишниот Даре Стивенс, сопруг и татко на две млади девојчиња, дознал дека има рак на кожата во 2014 година, покрај тоа што веќе имал финансиски проблеми.

За него во најмала рака беше тешка година. Но, наместо да остане во негативна состојба, Даре имаше момент на јасност: „Без разлика колку лошо се чувствував за мојот живот во моментов, јас живеев живот каков што некој друг, некаде во светот во моментов посака да го има“, тој напиша на својот блог. „Додека стоев таму и размислував за моите ситни проблеми, живеев во туѓ сон. Колку само егоцентричен и плитко“.

Откако го откри Pinterest – благодарение на гледањето на шоуто на Елен Деџенерис – Даре ја посвети својата енергија на нешто што неговото семејство никогаш нема да го заборави. Во текот на неговиот 10-годишен брак, неговата сопруга постојано спомнуваше дека сака да оди во Њујорк и на отворен простор за да вежба и да ги гледа девојчињата како играат, додека неговите ќерки отсекогаш сакале игротека. И тој го направи токму тоа.

Ја испрати сопругата во Њујорк на пет дена, а тој и неговите девојки отидоа на работа. Завршувањето на палубата, перголата, игротеката и градината беше малку амбициозно за време на толку краток период, дури и откако ја испрати неговата сопруга во Сакраменто, Калифорнија, на дополнителни неколку дена. Но, на крајот, се заврши, а резултатите беа неверојатни.

Децата го сакаат својот нов простор. Мојата сопруга го сака нашиот двор. И јас се чувствувам чудно задоволно. Чувствував добро што го изградив ова. Некако ми даде нова желба да продолжам. Следејќи ги моите соништа и преземање на борбата што доаѓа со тоа во исчекор.”

Погледнете ги извонредните слики пред и потоа и тајм-лапс видеото од целото реновирање.
Дариус Вилхер имал тешка 2014 година. Останал без работа и имал финансиски тешкотии. Неговите доктори му дијагностицирале рак на кожата и бил на лекување кое му овозможило да ја држи болеста под контрола, а како што вели, неговата сопруга се грижела за се што му е потребно и никогаш не се пожалила. Единствено за што таа била тажна е поради тоа што работела постојано и немала време да го среди дворот во нивната семејна куќа.

Тогаш решил дека конечно е дојдено време да се сменат работите. Со парите кои му останале ја испратил сопругата на петдневно патување, а тогаш решил да се погрижи за дворот и да направи вистински мал рај за неа…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *