June 20, 2024

Подарокот од соништата на Логан беше куче кое отсекогаш го посакувал, но го немал. Кога го добил како подарок изненадување, на момчето му налетале солзи кога дознало од когo e подарокот.

Прекрасна приказна за татковата жртва и љубовта кон детето доаѓа од Мичиген, Хадсонвил. Момчето по име Логан Кавалускис отсекогаш сакало да има куче . Неговиот татко бил алергичен на кучиња, па не можеле да го купат. Меѓутоа, по неколку години, желбата на момчето се оствари. За жал, кога неговиот татко не можел да ја види реакцијата на момчето .

Додека се возел во автомобилот со својот братучед, сосема неочекувано, братучедот на Логан му ставил мало кученце во скут, бостонскиот териер, кој отсекогаш го посакувал, велејќи дека тоа е подарок од неговиот покоен татко.

Неговиот татко за жал ја загуби битката со тешката болест, неколку дена пред 13-тиот роденден на Логан. Неговиот татко девет години се борел со болеста, а тој починал на 47-годишна возраст.

Пред да почине, ова изненадување со кучето го смислил за Логан, заедно со сопругата Мелани, сакајќи да го израдува својот сакан син, бидејќи тоа била негова голема желба.

Братучедот на Логан, Џо, му открил на детето во автомобилот дека тоа е роденденски подарок од неговиот татко, поради што детето плачело.

Од татко ти е. Тоа е ваше куче – вели Џон, братучед на Логан во видеото, предавајќи го Бостонскиот териер на малото момче.

Тринаесетгодишникот бил трогнат од овој потег и пушти солза, тој бил среќен со подарокот . На својот нов пријател му го дал името Инди и многу брзо се спријателиле. Сега не се одвојуваат и слободното време го користат за игра. Позитивноста што ја негува таткото на Логан сега живее преку неговото семејство, се наведува во видеото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *