February 23, 2024

Фрижидерот секогаш треба да биде уреден и чист, бидејќи во него чуваме разновидна храна, од месо, сирење и овошје и зеленчук.

Ако сакаме да го продолжиме рокот на траење на овошјето и зеленчукот , треба да ги чуваме на ладно место, а доколку немате остава или визба, можете да ги ставите во фрижидер.

Меѓутоа, за да ги користите сите хранливи намирници , треба да ги користите што е можно поскоро.
Ако веднаш купивте повеќе овошје отколку што можете да јадете, постои еден трик како да го продолжите рокот на траење и да го одржите свежо.

Имено, сè е многу едноставно: ставете сунѓер на дното од фиоката во фрижидер. Користете неколку сунѓери за да се наредат еден до друг.

Само ставете го зеленчукот над сунѓерчето. Резултатот е дека влагата, која обично ја собираат овошјето и зеленчукот, сега ја апсорбираат сунѓерите!

Значи, овошјето и зеленчукот остануваат свежи, убави и крцкави подолго време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *