May 20, 2024

Момчето е единственото во семејството кое ја преживеало авионската несреќа која се случи пред неколку години, а сцената која спасувачите ја пронашле на местото на несреќата ги расплакала.

Мајката Мајерли Дијаз Рохас, нејзиниот сопруг Фабио Грандас и дадилката Нурис Маза се качија на авион од Санта Марта за Гвајмарал. Фабио, кој исто така бил лекар, управувал со авионот. Неколку часа подоцна се случи несреќа.

Кога спасувачките тимови го нашле местото каде се урнал авионот, не можеле да им веруваат на своите очи. Бејби Мартин, синот на споменатото семејство, е единствениот преживеана во авионската несреќа.

Неговата мајка го заштитила со своето тело. Но, она што ги расплака сите е тоа што Мартин е пронајден заштитен од телото на неговата почината мајка. Таа го заштитила, ги обвила рацете околу него и се жртвувала за својот син.

Моментот на падот на авионот секако бил крајно шокантен за сите во авионот. Иако е неверојатно што бебето преживеало и покрај тешкиот пад, неговите родители секако, на рајот, биле пресреќни. Нивниот син сепак преживеа.

Според извештајот, непосредно по падот, се уште не беше јасно зошто се урнал авионот. Но, Фабио успеал да испрати предупредување пред да паднат. При првиот преглед не се констатирани технички потешкотии.

Мартин ќе порасне без родители. Мартин и неговите двајца браќа и сестри ќе пораснат без родители, но Господ сигурно ќе ги заштити.
Да се ​​помолиме за сите живи членови на тоа семејство, а Господ да им даде вечен одмор на покојниците.

Оваа приказна е навистина потресна, но жртвуваното дело на мајката јасно потсетува на жртвата што Исус беше подготвен да ја направи за сите нас да живееме и да се ослободиме од гревот.

Тоа е прекрасна љубов!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *