June 20, 2024

Уништената мајка се молела покрај креветот на својата ќерка на умирање од која требало да се прости. Следното утро се случи чудо што лекарите не можат да го објаснат.

Џејми Бејкенхастер ја слушнала нејзината 3-годишна ќерка Бретани како се гуши, и се бори со дишењето. За жал, мајката многу добро ги препознала симптомите.

Џејми долго време се бореше со епилепсија, но секогаш ја држеше под контрола. Таа веруваше дека со истиот лек, на Британи ќе и биде добро. За жал, лековите не делуваа.

Состојбата на Британи се влошуваше. Нападите беа тешки и почести. Бараше 24-часовна нега. Таа едвај се движеше и на крајот веќе не можеше да зборува.

Нејзината борба продолжи во следните две години. Кога била хоспитализирана речиси три недели, лекарите почнале да ја подготвуваат мајката за најлошото на нејзината ќерка.

„Ќе и биде полесно дома“ „Нека си оди дома каде ќе биде помирна во својот кревет. Знаев дека смртта не е далеку. Но, помислив, Боже, ти рече дека ќе помине “, се сеќава мајката.

Таа се молеше покрај нејзиниот кревет. Но, следното утро се случи чудо. „Исус“, шепна малата Британи. Таа рече дека видела ангели. Кога отишле на лекар, Бретани била излечена.

Но, тоа не беше крајот. Секој пат кога нејзината мајка земала лекови за епилепсија, кои ги земала со децении, ја убивала главоболка. Мислела дека нејзината состојба може да се влошува, но реалноста била токму спротивна. И мајката се излечи од епилепсија.

И Џејми и Бретани немаат напади со децении. Тие се убедени дека Бог е единственото објаснување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *