July 18, 2024

Наместо да трошите многу пари на омекнувачи, обидете се да ја перете облеката со оцет.
Алкохолниот оцет во машината за перење е евтин и природен начин да ги одржувате вашите алишта чисти и меки.

Наместо да трошите многу пари на омекнувачи, обидете се да ја перете облеката со оцет.

Истурете го оцетот во преградата во која инаку би го истуриле омекнувачот. Не грижете се за мирисот на оцет на облеката, бидејќи мирисот ќе биде свеж и чист. Оцетот помага да се неутрализираат непријатните мириси, како чад или масло.

Оцетот во машината за перење можете да го користите и на многу други начини освен како омекнувач. Ако пред миење истурете половина шолја оцет врз алиштата и тоа ќе помогне да ја задржите бојата во полн сјај.

Исто така, користењето оцет успешно ќе ги отстрани дамките од пот или дезодорансот од облеката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *