June 15, 2024

Замислете како стоите пред огледало пред некој важен настан и тапкате со два прста по трагата на невидливите точки на лицето, градите и пазувите, постојано повторувајќи ја афирмацијата со мирен глас. Звучи сосема лудо?

Извесна Ивана која стои зад профилот на TikTok „тапкање со Ивана“ смета дека овој метод е апсолутно ефикасен и во своите видеа ги учи своите следбеници како да ја „разбудат вибрацијата на изобилството на пари“, или како да привлечат пари .

На видеото кое сега кружи на социјалните мрежи, Ивана со два прста си го чука челото со мантрата: „Дозволувам парите лесно и без напор да влезат во мојот живот“, а потоа чука во слепоочницата за да се ослободи од сите негативни верувања за парите. и така натаму, во ист стил.

Патем, ова е метод наречен EFT (кратенка од Техники за емоционална слобода), специјална варијанта на кинеска акупресура која маѓепса не само многу ѕвезди во последните години, туку и милиони Американци.

Поддржувачите на овој метод на самопомош тврдат дека удирањето на точките за акупресура (кои всушност се енергетските меридијани на телото) додека се фокусира на причината за стрес може да ја ублажи физичката и/или духовната болка.

Дали би ја пробале оваа техника?

Да го погледнете видеото кликнете ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *