June 25, 2024

За да си обезбедите иднина, да купите нешто вредно или финансиски да се обезбедите за „црни денови“, потребно е да штедите.

Но, за да ја спроведете оваа одлука на дело, неопходно е да направите и неколку важни чекори кои ќе ви го олеснат зацртаното. Направете листа на приоритети Покрај секоја ставка ставите дали е вистинска потреба или желба.

Потоа, фокусирајте се на потребите. Покрај секоја ставка ставете реален рок кога би можеле да ја остварите. Бидете реални, не потценувајте, но и не претерувајте со целта. Таа листа копирајте ја во повеќе примероци и ставете ги на видни места.

Во Австрија најголем број граѓани чуваат одреден број дома за кризни ситуации.
Тамошните експерти за заштита на потрошувачи забележуваат дека парите не се чуваат под душек или во книги, туку во сеф, бидејќи таму е најбезбедното место. Бројката која секој граѓанин треба да ја има во „кутијата“. изнесува 500 евра.

Ако немате сеф, тогаш скријте ги на место на кое крадците никогаш нема да помислат. Исто така, не е лошо банкнотите да се заштитат од влага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *