May 17, 2024

Полицаец фатил две жени кои крадат во локална продавница. Наместо да ги уапси, решил да ги сослуша и на крајот на сите им го спасил и разубавил денот!

Неколку дена пред Божиќ, полицаецот Мет Лима бил повикан во локална продавница поради обид за кражба. Кога стигнал таму видел две жени со две мали деца.

Жените биле фатени во обид да украдат неколку предмети од продавницата. Лима веднаш изјави дека ситуацијата му изгледала необична, особено што жените со себе имале и мали деца. Наместо да ги уапси, решил да ги сослуша и на крајот на сите им го спасил и разубавил денот!

Лима има две ќерки кои се слични по возраст со децата чии мајки биле фатени како крадат, па веднаш решил да ги слушне приказните на сите инволвирани.

„Жената со која разговарав ми објасни дека работи, но мајката на децата не била вработена и имале некои други семејни проблеми, а она што го украла ќе биде божиќна вечера за децата“, објаснила Лима.

Ги остави да земат се што платиле. Кога ја погледнал нивната сметка, видел дека тие не се обиделе да земат ништо друго освен намирниците што им биле потребни за Божиќната вечера. Тогаш одлучил дека не заслужуваат казна, туку емпатија. Им дозволил да земат се што платиле, а потоа им купил ваучер од 250 долари за да можат да ги платат и останатите намирници.

„Очигледно беше дека на семејството му е потребна помош и не можам да замислам во каква ужасна ситуација се нашле овие жени. Го направив она што мислев дека е правилно. Не се работи за мене, само се обидов да се ставам на нивна позиција“, изјави тој.

Жените му се благодарни за неговата добра работа. Жените му беа многу благодарни и беа свесни колку добро дело направил.

„Неговите постапки се пример за тоа што треба да го направи секој полицаец, но и секој член на нашата заедница“, рече началникот на полицијата Џорџ Мекнил, дека и тие можат да уживаат во вистинска божиќна вечера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *