July 15, 2024

Веќе е добро познато дека пејачот Никола Роквиќ е многу посветен на верата и дека во тоа ја има големата поддршка од сопругата!

Овој сопственик на исклучителен глас не негира дека има голема желба да се замонаши, кога случка ќе го тргне на вистинскиот пат. За тоа неодамна проговори во емисијата „Додека спијат ангелите“. Од друга страна, благослов му даде и сопругата Бојана, ако тоа е неговата животна цел.

Никола искрено зборуваше колку вербата му помогнала во сите тешки моменти со кои се соочувал. Утеха најде во неа, кога Бојана и тој размислуваа за развод. Сепак и двајцата успеаја и заедно ја надминаа таа пречка.

Пет години живееме на релација Србија-Америка. Таа страдаше од мојата работа овде, нејзината таму, па имаше кавги во врската. Рековме во еден момент дека ќе раскинеме. Ми беше тешко, и се мачевме многу. Потоа повторно ми се појави тоа чувство на убавина.

После сфатив дека тоа е благодет. Внатрешен глас ми рече да продолжам да го читам Новиот завет. Го отворив Евангелието по Лука, раѓањето на свети Јован Крстител.Два петока отидов да пеам со луѓе во црква. Се молев пред Света Петка и Свети Јован, Бог да ме спои мене и Бојана, да ја немаме повеќе таа дистанца – искрено изјави Никола

Роквиќ досега откри многу непознати детали од приватниот живот! Не знам зошто тогаш реков: „Боже, би сакал Бојана да е трудна, да се собереме на едно место и повеќе да не се разделуваме“. Во еден момент реков дека Бог постои само ако Бојана остане бремена. Таа подоцна дојде од Америка и ми дава подарок. Додека го земав, под подарокот ми подари рака и тест за бременост.

Тогаш бев шокиран ! Не можев да кажам ни збор. Значи, Господ постои, а од друга страна ми се исполни големата желба. После неколку дена Бојана ми кажува дека сонувала жена во црно, дека дошла да и каже да не се грижи и дека се ќе биде во ред. Тогаш и кажав дека е Света Петка Леона подоцна ни се роди на денот на Света Петка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *