May 16, 2024

Young husband yawning getting bored listening to excited wife talking for a long time, tired boyfriend not interested in girlfriend gossiping sitting on couch at home, boring conversation concept

Сигурно сте запознале некоја која е исклучително љубезна, комуникативна, духовита и убава, но едноставно не можете да поминете ни секунда покрај таа личност, бидејќи таа е неверојатно иритирачка. Објективно гледано, се е во ред со неа, но кога си во нејзино друштво, добиваш неодолива желба да побегнеш или да и кажеш се во лице, иако таа не ти направила ништо лошо.

Зошто се случува некој да „не легне“ и да ви биде неподнослив, иако ги покажува сите квалитети на добра личност?
Сомнежот се јавува кај луѓето во такви ситуации. Сите тогаш сакаат да извадат некое валкано алишта од животот на таа личност, за да си потврди дека чувството не го измамило.

Сепак, често нема одговор. Чувството, односно интуицијата е првата причина зошто некого не сте сакале без посебна причина и зошто превртувате со очите секогаш кога тој ќе се појави. Можеби мислите дека таа личност нешто крие или дека не може да биде толку феноменален како што се претставил.

Луѓето понекогаш можат да кажат дека нивната енергија не се совпаѓа со некого, па затоа ја сметаат за иритирачка. Тоа е токму гласот на интуицијата, кој можеби треба да се слуша.

Интуицијата е тука за да ве заштити и можно е потсвесно да забележите разни предупредувачки знаци, но тие знаци се уште не ви дошле на свест. Затоа се случува некој да ве изнервира без да ја знаете вистинската причина.
Друга можна причина е да ги одрази сопствените недостатоци на другите луѓе или да ги препознае на други луѓе. Кога човек е свесен за своите недостатоци, но одбива да ги признае и работи на нив, често ќе ги забележи кај другите луѓе.

Тоа е некако во ред. Човекот е такво битие што постојано се труди да се менува и усовршува и што никогаш не е целосно задоволен со себе. Овој вид на фрустрација се манифестира токму така – чувство на презир кон луѓето кои имаат исти карактеристики како вас.

Затоа, кога ќе видите дека некој ве нервира без некоја очигледна причина, запрашајте се дали проблемот е во вас, во таа личност или можеби вистината е некаде помеѓу.

Кога зборуваме за свесни причини, сосема е можно да ве нервира начинот на кој таа личност комуницира со вас или со други луѓе, да не ви се допаѓаат работите што ги кажува или начинот на живот што го води.

Исто така, сосема е можно вашите причини за оваа нетрпеливост да се оправдани, бидејќи секој од нас има право да не сака нешто и да не се согласува со нешто.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *