May 23, 2024

Многу луѓе во моментите на измама не размислуваат за своите партнери, нивните чувства и последици и дали тоа што го прават навистина вреди! Прељубата е дефинитивно една од најтешките работи со кои може да се соочи еден од партнерите! После тоа, љубовта во повеќето случаи е осудена на пропаст!

Човек кој доживува дека партнерот е така повреден, се соочува не само со тој факт, туку и со губење на самодовербата, разочарување, емоционална раздор, а поединците дури и стануваат депресивни!

И каква карма создава прељубата? Нема сомнеж дека лошата карма се создава на овој начин, но не во формата што повеќето ја замислуваат. Мислењето на мнозинството е дека тие што изневеруваат истото ќе го вратат. Но, тоа е голема заблуда.

Лахлан Браун, автор и еден од основачите на страницата „HackSpirit“, која се занимава со личен развој и подобрување на односите, истакнува:

„Кармата е едноставно енергија. Енергијата се нашите мисли, намери и постапки. Енергијата што ја создаваме сега ќе влијае на нас во иднина“.

Па, каква енергија создаваат луѓето кои ги изневеруваат своите партнери? Постојат четири промени во енергијата:
предавство на доверба, негирање и омаловажување на љубовта, чувство на безвредност кај човекот што го изневерувавме, гнев, тага и очај кај измамените.

Овие емоционални состојби се тешки и создаваат неповолна енергија – изневерувањето создава карма на внатрешно разочарување и предавство. Личноста која изневерува создава недоверба – и кај другите луѓе и во себе, иако многумина не се свесни за тоа.

Кармата е акција, а не резултат. Иднината не е врежана во камен. Секогаш можете да го промените правецот на вашиот живот со менување на мислите, намерите и постапките и прекинување со самоуништувачките шеми. Кога ги изневерувате другите, ја градите куќата на вашиот живот на разнишани темели. Очекувајте енергичен бумеранг во форма на непожелност во многу кругови, ситуации и ставови. Најмногу ќе боли губењето на самодовербата – вели авторката Барбара О’Брајан.

Личноста што изневерува ќе се соочи и со вистината дека изгубил нешто вредно и важно со изневерувањето, ќе почувствува чувство на осаменост и жалење зошто тоа се случило. Можеби не денес, можеби не утре, но кармата пристигнува во вистинско време. Тогаш започнува емоционалниот пад.

Единствениот начин да се ослободите од лошата карма е да побарате прошка од оној што сте го изневериле. Само така ќе се ослободите од големиот товар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *