June 23, 2024

Многумина сакаат слатки и сочни јагоди , но најчесто ги купуваме во помали пакувања, бидејќи тоа е овошје кое многу брзо се расипува.

Така, обично се случува да немате јагоди во домот само кога ги сакате, но има и утеха за тоа: една жена сподели трик на Фејсбук со кој може да се свежи до три или четири недели.

„Ми требаа 36 години да научам дека ако ги ставите јагодите во обични стаклени тегли и ги чувате цврсто затворени во фрижидер , може да потрае многу долго“, напиша Крис Потер во објавата, објавувајќи фотографија од јагоди во тегла. .

Не се лажам за еден ден, овие јагоди се во фрижидер повеќе од три недели. Станува збор за јагоди од пазар, за кои порано би се радувала доколку издржат и до пет дена пред да почнат да скапуваат – напишала таа во својата објава.

Една блогерка вели дека долго време го користи овој начин на чување на своите бобинки .
Важно е само веднаш штом ги донесете од продавница да ги ставите во тегла. Исто така, една работа не треба да правите – претходно да ги измиете јагодите или да ги отстраните стеблата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *