June 23, 2024

Девојката среде ноќ останала без гориво, но и пришол бездомник и без двоумење решил да и помогне.
27-годишната Кејт МекКлур од Њу Џерси (САД) собрала донација од 100.000 долари за бездомник откако тој и купил гориво со последните 20 долари што ги имал бидејќи таа се заглавила на сред автопат откако останала гориво.

Останала без гориво на патот кон Филаделфија, а 34-годишниот бездомник Џони Бобит Џуниор. сфатил што се случува, поминал низ неколку околни улици до првата бензинска пумпа и се вратил со канта бензин.

„Срцето почна да ми чука кога автомобилот застана. Не знаев што да правам, беше скоро полноќ“ , изјави таа за Филаделфија Инквајер. Таа му се јавила на своето момче кое рекол дека некој се движи кон неа. Сепак, се појави бездомникот Бобит со канистер.

Беше исплашена затоа што дојде „од никаде“ и беше темно, но сфати дека навистина сака да и помогне и да продолжи по својот пат. Таа му се јавила на момчето и му кажала што се случило, а тој ја советувал за секој случај да се заклучи во автомобилот и да го чека.

Бидејќи Кејт тогаш немала готовина да ги врати парите за гориво, таа се враќала по истиот пат да му се оддолжи на бездомникот.

Потоа решила да отвори онлајн кампања на „GoFundMe“ со цел да собере повеќе од тоа. Нејзината цел била да собере 10.000 долари за да има доволно за да изнајми место за живеење и да може да си дозволи нова облека и храна.

Бездомникот порано бил „обичен“ човек со сон да работи ноќни смени во Итната помош
Откако раскажа како и помогнал човек кој нема ни покрив над главата, се собрале многу повеќе отколку што можела да очекува.

Имено, таа собрала повеќе од 110 илјади долари. Откако тамошните граѓани слушнаа за него, безброј негови поранешни колеги од Итната помош и пријатели рекоа дека знаеле дека тој „исчезнал“ цели 18 месеци, но дека го паметат како човек со многу добро срце кој никому нема да наштети.

Згора на тоа, се што зборуваше е дека сака да работи ноќни смени во болниците за да биде меѓу првите кој ќе им помогне на тие што им треба помош

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *