May 17, 2024

Во човечката природа е постојано да бара кратенки до постигнување на целите, без разлика дали се работи за љубов, пари или нешто друго.

Затоа и не е чудно што секој од овие „проверени“ начини да ги привлечете боговите на среќата на своја страна, секогаш предизвикува спротивставени мислења. Овој пат се работи за „законот на привлечност“.

Доколку сакате да внесете здравје, среќа, љубов или пари во вашиот живот, постои наједноставен начин да го постигнете тоа.

Сè што треба да направите е да ја ставите хартијата со вашите желби под перницата пред спиење, а законот на привлечност ќе прави се останато додека сите спиете!

Но, не можеш било што да напишеш на хартија, тоа мора да биде нешто позитивно, некаква потврда, која може да биде само една реченица, но шансите за исполнување на желбата ќе бидат поголеми ако напишеш неколку реченици, како кратка приказна. , како да ​​желбата веќе ви се остварила.

Ова значи, на пример, дека можете да напишете „Јас сум во здрава, среќна љубовна врска со мојата сродна душа“ ако сакате да привлечете љубов или „Секој ден добивам пари од различни извори“ ако сакате да привлечете пари.

Сепак, подобри резултати ќе постигнете ако напишете расказ со свои зборови, а советот е хартијата со желбата да ја чувате под перница најмалку осум дена.

Исто така, кога ги пишувате вашите желби, важно е да размислите за нив, да ги визуелизирате, а потоа да читате и да ги враќате под перницата секоја вечер најмалку осум дена.

Бидете трпеливи и почекајте да ви се остварат желбите бидејќи, иако можеби изгледа така, оваа техника на правење желби не е волшебно стапче.

Поентата е всушност да бидете фокусирани на тоа што сакате и што ви е приоритет, а останатото е психологијата – кога сте фокусирани на вашата желба или цел, дури и несвесно правите се што можете за да ја постигнете.

И, се разбира, имаше многу различни коментари – некои веруваат дека овој пристап навистина функционира, додека други се убедени дека тоа е едноставно глупаво.

Што мислите? Можете да ги оставите вашите одговори во коментари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *