June 16, 2024

Секоја домаќинка има свој докажан трик за чистење на рерната и отстранување на масните наслаги кои се насобрале од подготовката на храната.

Сепак, што и да користите за чистење на рерната , веруваме дека ќе сакате да го испробате овој метод, за кој многумина тврдат дека е поефикасен од сода бикарбона и оцет или силни средства за одмастување и жица за стругање.

Се што ви треба е таблета за миење садови (или две) и сад со топла вода. Користете само таблети кои не се гел таблети.

Потопете ја таблетата во вода и чувајте ја натопена доволно долго за да впие малку вода, но не премногу долго за да не почне да се распаѓа. Потоа едноставно тријте ја вратата со таблетот, не ви треба сунѓер! Движете ја таблетата со дланката со кружни движења за да ги отстраните дамките и маснотиите.

Ако таблетата почне да се суши, натопете ја повторно. Овој трик е одличен за чистење на стаклото на вратата од рерната, но ефикасен е и на метална рамка, може да биде потребен само посилен притисок. Кога ќе завршите, избришете ги остатоците од таблетата и нечистотијата со влажна крпа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *