July 15, 2024

Најдете ја вашата цел и уживајте во животот.
Конфучие, Конфучие или Кунг Фу Це е кинески филозоф и социјален реформатор чии учења биле и останале многу важни низ Источна Азија. Тој беше еден од првите приватни учители во кинеската историја. Тој ги научи луѓето на правдата, чесноста, правилата на општествените односи…

Ова се 10 моќни животни лекции засновани на филозофијата на угледен кинески мислител. Она што им е најголем шарм е што можат да се применуваат и денес.

Не е важно колку бавно одите, се додека НЕ ​​ПРЕСТАНЕТЕ.
Никогаш не се дружете со човек кој не е ПОДОБАР ОД ТЕБЕ.
Кога ќе се налутите, РАЗМИСЛЕТЕ на последиците.

Кога ќе стане очигледно дека не можете да ги постигнете своите цели, не менувајте ги целите туку чекорите што ги преземате.
Ако мразиш некого, таа личност веќе ТЕ ПОБЕДИЛА.
Она што еден благороден човек ГО ГЛЕДА ВО СЕБЕ, малиот човек го бара во другите.

Што и да правите, правете со ЦЕЛОТО СРЦЕ.
Давајте инструкции само на оние кои го сфатиле своето НЕЗНАЕЊЕ и бараат ЛИДЕРСТВО.
Преокупираноста со мали нешта ве спречува да правите ГОЛЕМИ.
Ако те озборуваат зад грб, значи дека си ПРЕД НИВ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *