June 19, 2024

Тоа не можеше да го замисли ниту во нејзините најлуди соништа

Анонимна жена (41) објавила многу необична исповед на форумот Редит. Мајката на пет деца отсекогаш сакала големо семејство, но поради здравствен проблем не можела да остане бремена по четвртото дете.

Имала три ќерки и еден син, но не сакала да застане тука, па заедно со сопругот Дејв ја разгледале опцијата за посвојување. Бидејќи во тоа време бил отсутен од дома поради работа, идејата била да се зборува за тоа кога ќе се врати дома. Сепак, набрзо предложил да посвои дете од друга земја и неговата сопруга ја прифатила идејата.

Дејв ја завршил целата документација и наскоро во нивниот дом пристигнало бебе, момче по име Кејлен.
“Го обожавам тоа дете. Како што растеше – сега има седум години – членовите на семејството и пријателите се повеќе коментираа дека личи на нашите други деца и дека никогаш не би рекол дека е посвоен. Дури се шегував дека е биолошки наш, а моите сопругот се насмеа на тоа“, напиша жената.

Меѓутоа, кога еден ден средувала некои документи, жената забележала нешто чудно во документите за посвојување и решила да направи ДНК тест. Излегува дека Кален е всушност биолошки син на нејзиниот сопруг!

“Го сакам тоа дете со целото мое срце. Фактот што дознав дека мојот сопруг ме изневерувал, а потоа го донел детето дома како дете кое го посвоивме, предизвикува гадење. Дејв ме молеше да му простам и рече дека жената со која ме изневерил не сакала дете, а тој го сакал, па успеа преку посвојување.Ќе останам во животот на Кејлен затоа што сум му мајка, но не можам да поднесам да го гледам Дејв знаејќи дека ме изневерил и лажел. Поднесов барање за развод“, изјави анонимната жена.

Нејзината дилема сега е како да им каже на децата, а некои членови на семејството дури ја обвинија дека е „себична“ во поднесувањето барање за развод.

Сепак, форумџиите најмногу ја поддржаа, велејќи и дека постапила правилно.
„Ова не е обична лага, тоа е измама со големина на Монт Еверест“, „нема шанси да е единствениот пат кога ве изневерил“, „можеби е неговата најлоша лага, но сигурно не е прва“, напишале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *