July 14, 2024

„Се породив природно, без анестезија и било каков опијат, родив машко дете, го слушнав како плаче…“, изјави Милица.

Својата приказна во полиција ја раскажала и Милица Милојевиќ (70) од Рутевац кај Алексинац, која минатата есен со ДНК анализа добила потврда дека Млаѓан Радивојевиќ и е биолошки син .

„Таа бременост беше нормална до 2 март кога имав болки и отидов во болница. Според моите евиденции и сеќавања беше седмиот месец и 18 дена од почетокот на бременоста. Се породив природно, без анестезија или интоксикација , родив машко дете, го слушнав како плаче…

Синчето тежок 3,8 килограми го видела при раѓањето , а тоа, според сведочењето на Милица,потоа го видела во септември 2021 година . година, кога дошол кај неа заедно со претставници на Здружението за вистина и правда за исчезнатите бебиња.

Во изјавата дадена во полиција по наредба на Основното јавно обвинителство, Милица рече дека на 4 март била информирана дека бебето и починало, по што без отпусен лист и документација итно била пренесена од болница, убедена дека таа го изгубила бебето засекогаш.

Таа се посомневала дека нејзиниот син е сè уште жив кога го видела прилогот на телевизија за исчезнатите деца. Таа ги контактираше членовите на Здружението , односно владината комисија која се занимава со оваа болна тема. По средбата и се согласиле на ДНК анализата, тие и се јавиле на 3 септември и и укажале дека резултатите од тестот се недвосмислени и дека ѝ посочиле дека нејзиниот син е Млаѓан Радивојевиќ .

„Се видов со Млаѓан во следните неколку дена, сакав подобро да го запознаам син ми, бидејќи поминаа 40 години откако го родив“, изјави Милица.

Нешто порано, Млаѓан , кому му рекле дека е посвоен , тргнал во потрага по оваа жена, не знаејќи го нејзиниот идентитет . Кривичната пријава е поднесена заедно со Здружението од Јавното обвинителство во Крушевац во 2019 година . Исцрпувачката потрага ги одведе во болницата во Крушевац, во матичната служба, кај сестрата на Млаѓа, Марина Милојевиќ (46 ) и, конечно, кај нејзината мајка Милица .

Како што претходно беше истакнато во Здружението, Млаѓан бил киднапиран како бебе и незаконски посвоен, во целиот процес името на родителите било измислено при раѓање и при упис во матично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *