June 19, 2024

Популарниот сајт објави мапа која ја подели Европа бидејќи презентираше статистика каде се свири на труба, а каде не на свадби.

Мапата покажува кои земји трубат на свадби, Европа е поделена на половина. Земји каде што никогаш нема да слушнете трубање за време на викендите за време на свадба се: Португалија, Шпанија, Андора, Франција, Белгија и Холандија.

На Инстаграм профилот на Lover of Geography можете да најдете разни нови мапи кои според одредени критериуми ја делат Европа, Америка, Азија или целиот свет. Мапата која неодамна беше објавена под наслов „Државите во кои гостите во автомобили трубат при пристигнувањето на свадбата“ предизвика грст коментари.

На таа карта Европа е поделена на половина. Според мапата, земјите каде што нема да слушате труби на свадби за време на викендите се: Португалија, Шпанија, Андора, Франција, Белгија и Холандија, Луксембург, Италија, Велика Британија, Ирска, Исланд, Норвешка, Шведска, Данска, Финска. , Германија, додека трубите се составен дел од свадбената традиција во Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Бугарија, Романија, Русија, Грција и Турција.

Еден Американец напиша: „Типично за Балканот. Видов и како пукаат во небото“, и додаде дека мислел дека тоа е примитивен настан.

Останатите не видоа ништо спорно во тоа, па додадоа: „И во мојот Оман секогаш има труба. Не е свадба ако не се крева врева“.

„Тоа не е толку невообичаено во Германија. Имаме многу мигранти кои дојдоа овде со својата традиција и продолжуваат со тие обичаи. Тоа многу ми пречи и не ја разбирам поентата“, напиша еден Германец на кој не му се допаѓа воопшто традиција, додека за Скандинавците овие обичаи се непознати и бизарни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *