May 17, 2024

Во животот, нашите очи се главно се отвораат со случување на поголеми трагедии. Дури тогаш сфаќаме колку се бесмислени работите за кои сме нервозни, наместо да уживаме во секој здив.

Не чекај да се случи нешто лошо. Откријте со кои ситуации не вреди да се нервирате и треба да ги прифатите и да научите да не им придавате значење на самиот почеток.

ПОРАЗ Поразите не постојат , тие се случуваат само кога ќе ги испуштиме конците за момент. Не доживувајте губење или неуспех на работа како најголем пораз и нешто конечно, гледајте на тоа како нова можност . Нервозата ќе ве спречи да продолжите со животот, а со тоа нема да постигнете ништо

КОМПЛЕКСИ Повисоки сте од просекот, имате мали гради , широки колкови, не ви се допаѓаат веѓите или носот ви е искривен… Прифатете го тоа и продолжете понатаму . Грижете се за себе во границите на вашите можности, доволно за да бидете задоволни со себе и запомнете – малите „ маани “ ве прават посебни.

ПРИФАЌАЊЕ КОМПЛИМЕНТИ Многу жени мислат дека ако самоуверено прифатат комплимент, ќе испаднат арогантни , но тоа не е ни блиску до вистината. Ниту скромноста не е секогаш доблест . Оставете впечаток на самоуверена жена, бидејќи ако се цените себеси и сте свесни за вашите квалитети – оставете ги другите да ве видат и да ве пофалат. Нема апсолутно ништо лошо во тоа.

ЛОШО ЕТИКЕТИРАЊЕ Едноставно не можете да им угодите на сите . Колку побрзо го разберете тоа, толку животот ќе ви стане поедноставен, а бројот на „тешки“ ситуации кои ви ја трошат енергијата ќе исчезнат. Ако сите имаат „ добро мислење за вас “, тоа само значи дека нешто не е во ред со вас, бидејќи тоа во суштина не е можно.

Затоа, престанете да правите работи за да ги задоволите или задоволувате другите и држете се до својот став, бидејќи што и да ви донесе – на крајот на денот, сепак ќе знаете дека сте биле свои! И нека светот размислува како што сака …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *