June 19, 2024

Детето покажало неверојатна вештина во тоа што го прави, иако е се уште дете. Едноставно ловело риба користејќи само неколку стапчиња, конци со јадици и празни пластични шишиња. Имал и малку тесто кое го користел како мамка.

Најпрво го одмотал рибарското јаже, ги поставил шишињата на стаповите и во целиот процес продолжил да покажува неверојатна вештина. Се забалежува дека не му е прв пат.

Довршувајќи тоа што започнал, детето се повлекло на одредено време. Кога се вратило, почнало да вади една риба по друга, а луѓето во коментарите го изразувале своето изненадување.

„Неверојатната техника, уште поневеројатно момче. Толку млад, а веќе голем рибар со неверојатна сила“, напишал еден корисник.

„Би сакал да ги имам мотивацијата и трпението на ова дете. Неверојатно е“, додал друг корисник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *