May 17, 2024

Тие се идеален плен бидејќи делуваат немоќно. Сепак, крадците често се измамени во нивната проценка.

Така, една 93-годишна жена од Лонг Ајленд решила да ја сврти приказната во своја полза.
Приказната започна со добивање повик од некој кој рече дека е нејзин внук.

„Знаев дека тој е вистински измамник…ама и Знаев дека нема да успее да ме измами“.

Измамникот ја известил дека е уапсен поради возење во пијана состојба. „Почна да ме претставува еве ја баба ми, а јас немам внук што вози, па знаев дека е измама. Поранешниот диспечер на 911 реши малку да се забавува со ова. „Му реков дека имам пари во куќата и претпоставував дека нема да падне на нив, а сепак тоа го повлече“.

Кога нејзиниот „внук“ дошол да ги земе парите, таа му дала куп хартиени крпи во плик. Постарата жена веќе повикала полиција, која само чекала. Додека измамникот се оддалечувал, полицијата го уапсила. И набргу неговиот вистински идентитет дојде до израз.
„93-годишниата жена нема да ви дозволи да ја украдете“, коментира таа на крајот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *