April 15, 2024

Манастирот Тумане сведочи за големи чуда, но она што некогаш биле сведоци на белграѓанец и неговата ќерка, досега не се случило.

Ви ја пренесуваме исповедта на Бранко Пуриќ која се појави на местото на манастирот за кој зборува цел Балкан.
Јас се викам Бранко Пуриќ, доаѓам од Белград. Минатата година во март се разболе мојата помала ќерка Снежана.

Тоа беше еден вид вирус кој стана толку комплициран што нејзините витални функции почнаа да изумираат од тој момент. Бидејќи прогнозите на лекарот беа такви дека најверојатно ќе умре, тогаш за прв пат дојдов во манастирот Тумане, кога слушнав дека во тој манастир се случуваат чуда, а од сите манастири, го избрав овој за почеток. .

Зедов масло и икона со парчиња облека од Св. Зосим и Св. Јаков и жена ми ја ставија под перницата на Снежана додека таа веќе беше во кома.

По 3-4 дена полека почнаа да и се враќаат виталните функции и по 15-20 дена ја извадивме од болница. Така таа сега им се врати на активностите и тргна на училиште – рече Бранко и додаде:

Јас сум жив сведок на вакво нешто и мислам дека сите треба да најдеме барем малку време за Бога и вера и да не чекаме нешто да ни се случи во животот, а потоа да се сеќаваме на Бога и на светецот – рече тој во неговото признание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *