May 23, 2024

Пејачката преживеала вистински пекол кога дознала дека има болест која тешко се лечи, за среќа успеала да се избори со неа

Мира Шкориќ успеа да ја победи подмолната болест која ја мачеше повеќе од 15 години. Таа имала рак на тироидната жлезда кој бил откриен во напредна фаза.

По четири операции и голема борба, за среќа успеала да ја победи оваа болест. Отсекогаш сум бил невнимателна со моето здравје , што да правам, таква сум… А сега ме заморува кога ќе се сетам на тој период на одолговлекување пред да дознаам дека сум болна.

Во еден момент почнав да се чувствувам чудно уморна. Што и да правам, почнувам да се чувствувам слабо. Потоа почнаа благи, подмолни температури , 37 со 2 , и не знаете од што се направени. Во исто време, необјасниво слабеев. Не сум човек кој плаче и се плаши од болести, продолжив да живеам нормално, пеев, снимав, одржував концерти.

Ги игнорирав симптомите додека не се појави лимфен јазол на мојот врат над клучната коска. И тогаш сфатив дека е сериозно. ми кажа д-р Радан Џодиќ сурова вистина, која не сакав да ја прифатам. Вистината е дека имам рак на тироидната жлезда, и со метастази. Бев во состојба на целосен шок и неверување – се присетила таа.

Сепак, се уште се борам, примам терапии, го одржувам имунитетот, пијам витамински коктели. Сеуште пеам нормално, два часа, како да не сум болна.

И не сакам кога ме сожалуваат, кога читам дека сум се повлекла од сцената, дека веќе не можам да пеам. Никогаш немаше да кажам ниту збор за мојата болест јавно, да не беа другите пациенти, на кои можеби ќе можев да им помогнам – изјавила Мира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *