June 16, 2024

Меѓу твитерџиите изби полемика за балканските свадби и обичаите кои се практикуваат на нив, откако еден корисник на оваа социјална мрежа го објави ова издание.

Под нејзината објава се собраа повеќе од 300 коментари, а ова се само дел од одговорите:
Би исфрлила: Доаѓање по невестата, воњеше и свирење во колона, украси, слатки, какви било знамиња, фрлање предмети преку било што. Би задржала: презиме и првиот танц“, напишала една девојка.

„Знамиња, оружје и мажи без одела или кошули со кратки ракави да им се забрани“, гласи друг коментар, додека еден корисник на Твитер додаде „празни пликови“ на листата.

„Би исфрлил трубачи кои доаѓаат непоканети и би исфрлил нарачки песни кои го расипуваат добриот амбиент“, вели едно момче.

Канењето ради реда затоа што моите беа на свадбата на нивните, трошење пари на глупости за други итн.“, беше уште еден одговор на ова прашање.

„Песни од Петар Грашо и Дино Мерлин за првиот свадбен танц .

Коментарите се нижеа со желби како што е, Бакнување и сликање со младенците“, „Оние кои прашуваат кога ќе се венчате и што чекате“, „Роднини кои никој не ги видел 20 години“ и „Купување на младите, и тн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *