February 26, 2024

Таа секогаш има неверојатни совети за сè

Никогаш не се преправајте дека сте маж ! Оставете го да си ја работи работата, вие вашата!
Ако вашиот сопруг треба да се врати дома, а ручекот не е подготвен – подгответе се и нашминкајте се! Подобро видете како уредно го завршувате ручекот, , отколку неисчешлана да служиш храна!

Никогаш не му противречи на сопругот – молчи и секогаш прави што ти одговара! Избегнувајте пцовки, тоа не е женствено!

Никогаш не жали за маж – тој е роден посилен од жена! Сочувството краде храброст од нејзиниот сопруг. Никогаш не жали за него, само инспирирајте го!

Избегнувајте гушкање со сопругот! Тој не е дете. Но, понекогаш, во моменти на умор, гушнете го како дете, како да сте му мајка. Пет минути! Не повеќе!

Никогаш не гледајте го вашиот одраз во огледалото ако сте лути. Прво смирете се, погледнете ги цвеќињата, небото, запомнете нешто убаво и дури потоа погледнете !

Уште од мали нозе учи ги децата да размислуваат и да зборуваат за својот татко со почит. Особено ако имате син – затоа што тоа ќе го направи силен! Момчето е продолжение на неговиот татко.

Секогаш барајте што ве прави среќни, дури и ако вашиот сопруг е против тоа. Избегнувајте контроверзии на оваа тема, насмевнете се и правете го она што мислите дека е најдобро. Ќе помине време, ќе се навикне и ќе престане да мрмори. И вашето добро расположение ќе му го стопли срцето!

Барајте изговор за да се забавувате и често да се смеете. Леснотијата на женската смеа го отстранува тешкиот товар на животните тешкотии од машките раменици!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *