May 17, 2024

Анонимно писмо од жена кое ќе ве научи да прифатите лоша врска и лош брак и да разберете што можете да научите од тоа искуство.

Сите сме биле напуштани, заборавени, запоставени. Сите сакавме тој период и таа личност да не постои во нашите животи. Но, понекогаш заборавате дека можеби таа животна грешка ве научила да се борите за себе и да си создадете среќен живот.

Ви пренесуваме писмо од жена посветено на нејзиниот поранешен сопруг: „Почитуван бивш, Ти благодарам што си толку опседнат со себе. Ме научи конечно да се грижам повеќе за себе и за моите чувства. Помина долго време откако даде се од себе да ме скршиш. Сите тие солзи ги поминав сите тие безброј ноќи. Целата болка што ја чувствував во срцето за време на нашиот брак. Поради сето тоа , сакав да ти кажам – благодарам.

Ти благодарим што секојдневно започнуваше расправија за најглупавите работи. Ти ме научи како да се бранам. Ме доведе до целосен дефект со причина – како никогаш повеќе да не поминам низ тоа.

Ти благодарам што не ми посвети доволно внимание. Ме научи дека недостатокот на комплименти, допири и спиење на спротивните страни од креветот всушност влијае на мене. Научив дека одвреме-навреме ми треба физички контакт и вербална потврда. Научив и дека е во ред да чувствувам потреба за тоа.

Ти благодарам што ме принудуваше да седам на каучот и да гледам фудбал секоја недела. Ме научи дека навистина има попаметни работи од тоа дека мојот живот се врти околу спортувањето.

Ти благодарам што ми го даде најтешкиот период во мојот живот . Ме научи дека можам да преживеам без тебе и дека всушност се чувствувам подобро сама.

Ти благодарам што си толку опседнат со себе. Ме научи конечно да се грижам повеќе за себе и за моите чувства.
Ти благодарам што секој месец ми се закануваше дека ќе се разведеш. Ме научи конечно да сфатам дека блефираш и јас лично твојата закана ја ставив на дело. Поради тоа што го направив, никогаш не се чувствував посилно отколку што се чувствувам сега.

Твоето исчезнување од мојот живот беше најхуманиот чин во целата наша врска. И за крај, ти благодарам што помогна да се создаде јас кој ќе бидам сакана од некој друг кој ме заслужува. Сега сум во брак со прекрасен човек и имаме прекрасен син. Можам само да ти се заблагодарам за сето ова. Да не беше ти и сите грди работи што ми ги дозволи, немаше да бидам среќна сега!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *