May 17, 2024

Важно е да ги препознаете знаците и да се консултирате со лекар.

Ова е список на најчестите знаци на затнати артерии . Испитајте ги факторите на ризик и променете ја вашата дневна рутина за вашето здравје.

Непријатност во листовите, бутовите или колковите. Запушените артерии може да предизвикаат непријатност во нозете при активности како што е одење.

Ова покажува дека вашите екстремитети не добиваат доволно крв . Непријатност во мускулите или грчеви во нозете се можни знаци. Позицијата на згрутчувањето или затнатата артерија ја одредува локацијата на болката.

Болка во градите. Намалениот проток на крв во срцето предизвикува непријатност во градите. Затегнатост, вкочанетост, тежина, притисок или чувство на печење се некои од симптомите. Бидејќи тоа е предизвикано од физички или емоционален напор, луѓето обично не ги забележуваат овие симптоми.

Привремено губење на видот од една страна. Нашите очи и мозок ги снабдуваат каротидните артерии. Ако овие артерии се блокираат, доаѓа до привремено губење на видот или оштетување на видот во окото. Мозочниот удар бил предизвикан од целосна блокада. Затоа е важно да се внимава на ова предупредување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *