July 18, 2024

Маж осуден на домашен притвор се пријавил во полициска станица и побарал да биде ставен во затвор бидејќи животот со неговата сопруга и нејзиното семејство е невозможен, објавија во саботата италијанските карабинери.

30-годишен Албанец кој живее во Гидонија Монтечело во близина на Рим „веќе не може да издржи принуден соживот со сопругата“, соопштија карабинерите од соседниот град Тиволи.

„Во очај решил да побегне, спонтано се пријавил кај карабинерите и побарал да ја отслужи казната зад решетки“, додаваат тие.

Човекот е осуден на неколку месеци домашен притвор за злосторства поврзани со опијати и треба да отслужува таква казна неколку години, што му изгледало безнадежно, изјави капетанот Франческо Џакомо Феранте од Тиволи.

Рече дека „животот му стана пекол“ и „дека веќе не може“, па „сака да оди во затвор“, објасни капетанот.

Кога се пријавил кај карабинерите, мажот бил уапсен поради кршење на куќниот притвор, па правосудните органи наредиле да биде затворен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *