June 20, 2024

A portrait of a senior adult man while using a smart phone at home.

Јапонија е оригинална земја, со богата, уникатна култура и најдлабока мудрост во однос на сите нас…

Кога една јапонска компанија е во тешка ситуација, првиот што ќе биде отпуштен е нејзиниот претседател. Доколку ситуацијата стане уште посериозна, тој прв ќе поднесе оставка.

Во Јапонија не започнуваат со отпуштање обични вработени – Јапонците веруваат дека нема лоши војници, има само лоши генерали. Промената започнува со лична одговорност.

Јапонците велат: „ Ако немало криза во вашиот живот што е тешко да се преживее, треба да го купите ова искуство за многу пари“.

Овие вредни луѓе знаат дека мудроста не доаѓа кај човекот при раѓање или со возраста.
Мудроста е искуство стекнато во тешки ситуации, а со тоа доаѓа и разбирање на животот.

И тие исто така велат: „ Мудрецот е оној кој мирно гледа на светот, што и да се случи “ .

Љубовта, како и мудроста, не се случува на сите одеднаш. Веројатно треба да се заработи. А ако човекот никогаш не сакал, туку само прифатил нечија љубов, тој е лишен од вистинската љубов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *