July 18, 2024

Постот што треба да го пробате трае седум дена и може да ви го промени животот. Еве што треба да направите!
Дали сте спремни за едно, ајде нека биде, седумдневен пост – но не пост на храна, туку пост на лоши мисли или уште попрецизен – ПОСТ ОД КУКАЊЕ.

Дали сте подготвени да не кукате за ништо во следните седум дена? Не поради жештините, не поради нељубезните луѓе, не поради соседите, платата, децата, партнерите? Можеме ли да го направиме тоа?

Се предизвикав и би сакал да ми се придружат што повеќе пријатели, познаници, непознати. Кога би можеле да си дадеме барем седум дена од постот овие денови. Да не кукаме. Можеме да констатираме, но да не жалиме и да не повторуваме лоши зборови до недоглед. Како кукавички птици.

Дали тоа кукање ти донесе нешто добро досега? Дали сте имале некои придобивки – освен висок крвен притисок, несоница, стомачни болки, членовите на семејството и пријателите кои ве избегнуваат? Ајде да се обидеме да прифатиме сè со зборови 7 дена – сè се случува токму онака како што треба да се случи.

Да почнеме да учиме – да бидеме подобри за себе, а со тоа и за сите околу нас. Учиме од нашите грешки, да бидеме благодарни за секој момент, за луѓето, за сите работи што ни се случуваат.
Знам – ќе рече некој – како да не кукам кога немам клима на жештините, морам да одам на работа, морам да готвам, морам…

Да те прашам – можеш ли да поправиш нешто од тоа што се жалиш? Ако можете, не кукајте, поправете го и направете го. Ако не можете да го поправите тоа нешто, а луѓето што ги мачите со вашето кукање не можат да ви помогнат, престанете повторно. Ако не можете да престанете да кукате, тогаш овој предизвик не е за вас.

Ако сте го прифатиле предизвикот – замолете ги луѓето околу вас да не кукаат, а ако не престанат, засолни се или кажете им да не ги слушаат. Можеме ли да се обидеме седум дена? Ако има такви од вас кои се подготвени, оставете порака или коментар, ајде да се поддржуваме – и, ајде да видиме – дали може да го прошириме овој предизвик и да ги поттикнеме луѓето да размислуваат добро и да го исчистат својот мозок од лошите мисли .

Предизвикајте ги и вашите пријатели – споделете го овој текст!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *