June 19, 2024

Таа се разведе од него пред четири години, а заедно имаат четири деца, па не сака да ја преземе одговорноста за детето што го добил со друга жена.

Една мајка објасни зошто одбила да ја нарече мајка детето на нејзиниот сопруг и неговата почината љубовница . Во својата објава таа објасни и дека веднаш штом дознала за неговата измама се развела од сопругот.

Тоа, вели, било пред четири години, а со него има четири деца, па не сака да преземе одговорност за детето што нејзиниот поранешен сопруг го имал со друга жена.

Имаше афера која траеше долго, а љубовницата забремени. Таа родила девојче, а кога имала една година починала нејзината мајка. Освен мојот поранешен сопруг и неговото семејство, тоа дете нема никој друг бидејќи мајка му пораснала во дом и немала семејство – напишала таа.

Штом ја погледне, го гледа само предавството на нејзиниот поранешен сопруг. Меѓутоа, таа била во контакт со неа со години, а тоа било доволно девојката да почне да ја нарекува „мама“.

И кажав дека не и сум мајка и ме викаше по моето име. Еднаш истрча кон мене и ми вика мамо, па плачеше кога не сакав да ја носам дома со неа додала таа.

Нејзиниот поранешен сопруг ја прашал дали детето може да ја нарече „мама“, што таа веднаш го одбила. Тој и рекол дека девојчето гледа како им се обраќа на своите деца и како ги сака и дека тоа ја вознемирува и повредува. Сакаше да ја однесе кај себе на неколку дена и да и дозволи да ѝ се јави мама затоа што е „мала и не знае што се случува“.

Му реков дека апсолутно не доаѓа предвид и дека ми е жал што ја изгубила мајка си, но дека сум во контакт со неа само поради нашите синови.

Набрзо корисниците на Редит почнале да искажуваат поддршка во коментарите на жената, па и напишале дека е сосема во право што така се однесува.

Штета што не можеш двапати да се разделиш со него! – се пошегува еден корисник.
Мора да и се каже за нејзината мајка и да и објасни дека нејзините браќа имаат друга мајка. Девојчето е невино во сето ова, но не сте должни ниту да и бидете родител – додала друга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *