May 16, 2024

Морган Фриман е американски актер, режисер и наратор. Покрај тоа, тој е и страствен морнар, а во врска со тоа во едно интервју откри зошто носи обетка и како е поврзан.

Познат по неговиот специфичен длабок глас, Фриман е познат по неговите разновидни улоги во широк спектар на филмски жанрови. Во текот на неговата кариера која опфаќа повеќе од пет децении, тој има добиено неколку признанија, вклучувајќи Оскар , награда на Здружението на филмски актери и Златен глобус.

Во интервју за Гардијан тој зборуваше за љубовта кон морето и ги откри причините за носење обетки:
Отсекогаш сакав обетка. Тоа е поврзано со мојата приврзаност кон морето. Кога имав околу 35 години, ме разделија од жена ми и таа рече: Ќе ти го дупнам увото. Јас сум страстен морнар обоен во сина вода. Дали знаете зошто морнарите носеа златни обетки? Да имаме доволно пари да се закопаме во туѓа земја“.

Фриман објасни и како да се биде добар морнар: „Треба да бидеш храбар, подготвен да се соочиш со морето и да преживееш речиси неподносливи ситуации. Бев во опасни бури. Доаѓа момент кога мислиш дека можеби нема да поминеш, а во тој момент Веќе не се плашите, тоа е и моментот кога треба да кажете:

Ќе се соочам со овој демон. Ќе станам и ќе направам што треба. Не само со тоа што ќе легнам и ќе дозволам морето да ме обземе, туку и со тоа што се борам со него.

Носењето обетка затоа се практикуваше само од причина што каде и да сте, има доволно вредност во таа обетка за да купите ковчег замена за неа и да платите за вашиот погреб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *