July 19, 2024

Внимавајте кому му верувате, тоа може скапо да ве чини. Нашата доверба е вредна и никогаш не смееме да бидеме загрозени. Но, прашањето е: на кого да ја дадеме нашата доверба?

Иако не можеме точно да одредиме кои се доверливи поединци, постојат типови на луѓе кои едноставно не можат да бидат доверливи .

За среќа, постојат индиции со кои можете да откриете дали некој е доверлив или не.Луѓе кои се навистина шармантни, но го користат својот шарм за да ги жртвуваат другите. Некои луѓе го користат својот шарм за да ги жртвуваат другите. Тие ви изгледаат слатки, па дури и ве опсипуваат со многу подароци или слатки зборови.
Навистина шармантните луѓе ви се отвораат за себе, па дури и каде се, додека лажните покажуваат шарм што е премногу добар за да биде вистинит без воопшто да се отворат за себе.

Луѓе кои немаат емпатија. Луѓето кои имаат тенденција да ја измамат вашата доверба немаат емпатија. Тоа е затоа што тие не сакаат да бидат видени во чевлите на другите. Кога ќе запознаете ваков тип на личност, грижете се за себе. Можеби вие сте нивната следна жртва.

Луѓе кои сакаат да откриваат туѓи тајни. Кога некој или дури и вашиот пријател сè уште зборува за туѓи тајни, тоа е јасен показател дека и тие ќе го направат истото со вас. Така, кога ќе ги споделите вашите тајни и некои интересни работи за себе, целиот свет ќе знае за тоа.

Луѓе кои покажуваат нарцисоидни особини. Луѓето со нарцисоидни карактеристики се гледаат себеси како центар на Универзумот. Ќе ве убедат дека се толку важни и дека ќе им се отворите и ќе станете дел од нивниот внатрешен круг.
Меѓутоа, кога работите ќе се искомплицираат, тој нема да се посвети на своите грешки.

Ќе манипулираат со приказните кои ќе ви ја префрлат вината на вас и како сте ги натерале да дејствуваат на одреден начин. Дури ќе изгледа како жртвите да се во дадена ситуација. Бидете внимателни со овие луѓе, бидејќи ништо не им е поважно од сопственото его.

Луѓе кои се крајно неодлучни. Не можете да се потпрете на неодлучни луѓе бидејќи не знаете дали навистина ќе ја поддржат вашата идеја или не и дали ќе можат да дејствуваат кога ќе дојде време. Без разлика дали се работи за работа или приватна сфера на животот.

Денеска ќе ви каже да, а утре ќе се предомисли и ќе ви каже – не. Јасно ви е дека не смеете да ја полагате својата доверба на такви луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *