June 19, 2024

Многумина го игнорираат овој факт…
Сергеј Николаевич Лазарев е руски психолог, филозоф, исцелител и парапсихолог. Неговата популарна книга е „Дијагноза – карма“. Лазарев верува дека не можеме да го излечиме телото без да ја исцелиме душата. Тој тврди дека секоја болест е последица на кармата.

Ако некому му направите нешто лошо, тоа може да ви се врати како болест. Лазарев објаснува зошто животот е „нечија мајка, а нечија зла маќеа?“ Која е тајната на здравјето и среќниот живот?

До одговорот на овие прашања тој дојде истражувајќи со години на врската помеѓу погледот на светот и ситуациите кои не опкружуваат.

Човекот треба да го сака светот околу себе, а ако не чувствува љубов кон светот, во неговата душа се развива чувство на непријатност, а потоа започнува прво психичка, а потоа физичка агонија.

Ништо не го уништува здравјето како тагата, лутината и насобраната негативна енергија. Истражувањето утврдило дека оние луѓе кои се незадоволни од животот и околностите кои ги опкружуваат, имаат поголема веројатност да се разболат.

Во секојдневниот живот дозволуваме да бидеме преокупирани со лоши вести, повлечени од нив и почнуваме да им зборуваме лошо на другите. И малку по малку влегуваме во тој маѓепсан круг на негативна енергија што подоцна се рефлектира во нашите животи. Иако немаме вистинска причина да бидеме незадоволни, стануваме лути и несреќни.

Тука лежи коренот на сите проблеми… Тоа е она што на крајот го уништува здравјето.
Секогаш можеме да ја промениме ситуацијата во наша корист и да го промениме моделот на однесување. Првото нешто што треба да го промените е да се откажете од желбата да контролирате сè и да се препуштите на моментот и да не се нервирате за работи на кои не можете да влијаете.

Ако сакате среќен живот и добро здравје, нема да најдете вина во се. Само оние кои ќе најдат мир во душата можат да бидат целосно здрави.

Ако сте незадоволни од државата, општеството, семејството, партнерот – сето тоа е потсвесен гнев кон себе. Променете го тоа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *