June 25, 2024

Една жена се пожали. Сопругот не и го честиташе роденденот, ја навредуваше како и обично, ја понижуваше. Не и купи ниту мастика. Возрасните деца испратија порака и тоа е тоа. И еве ја, седи дома и плаче. Таа наполни педесет. Таа дефинитивно не сака да се жали. Така, за жал, тоа се случи.

Таа се пожалила на својата интернет пријателка за која малку знаела. Таа праша: „Каде живееш? Ако сакаш, ќе дојдам кај тебе, ако си блиску. Попатно ќе купам вкусни плескавици или пица со шунка. Ќе купам газиран пијалок. И крцкави компири како путер, исечени на коцки. И ќе јадеме се, па ќе одиме во кино.

Ако сте далеку или не ја сакате мојата посета, нарачајте го сето ова сами. А потоа оди во кино. Нашминкајте, облечете се убаво, радувајте се! Уживај во животот! Не дозволувајте некој да ви го украде роденденот. Секој ден е подарок, секој ден од животот е празник. Го знам тоа добро“.

А госпоѓата што се пожали праша: „Ти си психолог, нели?“ Да. Ова е соодветна стручна препорака. Не дозволувајте да ви го украдат ниту еден ден од животот. Ниту еден час од вашиот живот. Купете си нешто убаво, одете на убаво место, дружете се и облечете го најдобриот фустан. Ова е совет на специјалист кој секојдневно гледа колку е краток животот, колку е скапоцен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *