June 19, 2024

За повеќето луѓе, идејата да бидат живи закопани е кошмар. Џон Едвардс го нема тој проблем. Тој самиот решил да помине три дена и три ноќи под земја, закопан во ковчег кој личи на труп.

Сепак, тоа не беше класичен ковчег, бидејќи тој немаше да опстане толку долго во него. Неговата кутија била осветлена и опремена за да може во живо да се приклучува на социјалните мрежи. Звучи како авантура, но Едвардс не ја прави сета оваа забава или авантура.

Едвардс (61) е поранешен алкохоличар. Тој е „чист“ повеќе од две децении, откако, како што објасни за Би-Би-Си, го сретнал Бога пред 27 години.

Поради зависноста од разни супстанци, алкохол , претходните години изгубил повеќе од 20 пријатели, па денес сака да им помогне на оние кои го имаат истиот или сличен проблем со кој се борел поголемиот дел од животот.

Откако се свртел кон верата, им помага на зависниците со молитвата, а тие често му се обраќаат. Токму поради писмата, мејловите и пораките кои му ги праќаат секој ден, Едвардс решил три дена да оди во илегала.

Мојот план беше да одговорам на нивните прашања од гробот пред да завршат во него. Сакав да им испратам порака на надеж – вели Едвардс.

Вели дека не е клаустрофобичен, но сепак бил малку исплашен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *