May 22, 2024

Некои луѓе се критични по природа и може да го имаат овој проблем со сите други. Но, ако доволно долго ја познавате вашата свекрва за да знаете дека таа не критикува никого освен вас, тогаш проблемот веројатно е малку подлабок.

Дали се сомневате дека мајката на вашиот сопруг не ве сака? Ова е еден од знаците дека веројатно сте во право. Дознајте на други начини на кои вашата свекрва ви дава до знаење дека не сте нејзин омилен лик и конечно потврдете или отстранете ги вашите сомнежи:

Се чувствувате како да не ве сака. Женската интуиција е посилна отколку што мислите, и ако секогаш се чувствувате непријатно и неприфатливо покрај вашата свекрва , веројатно постои добра причина за тоа, дури и ако не е толку очигледна. „ Интуицијата е моќна алатка што треба да ја користите многу почесто. Има добри шанси ако чувствувате нешто, сте во право .вели психологот Анџула М. Синг Баисза тоа“,

Ја споменува поранешната девојка. Има ли нешто полошо од тоа да ги слушаш химните на свекрвата на сметка на поранешната девојка на нејзиниот син што таа ја обожавала ? Тешко. А тоа е прилично очигледен знак дека вашата свекрва навистина не ве сака и дека со задоволство би ве заменила со дотичната. Но, психологот Мишел Леоно предупредува дека е можно вашата свекрва да го прави тоа сосема несвесно и без намера да ве повреди и ве советува секогаш да разговарате за такво нешто со партнер кој сигурно подобро ќе знае што е тоа и ќе ви помогне.

Постојано ве критикува. Некои луѓе се критични по природа и може да го имаат овој проблем со сите други. Но, ако доволно долго ја познавате вашата свекрва за да знаете дека таа не критикува никого освен вас , тогаш проблемот веројатно е малку подлабок. А ситуацијата во која дефинитивно треба да се побуните е ако таа ги критикува вашите животни ставови и тогаш можете слободно да побарате помош од сопругот.
„Не дозволувајте да се извлече со изговор дека не сака да посредува меѓу вас двајца, бидејќи партнерот и вие секогаш треба да се однесувате како тим“, вели Џес Ореили.

Ве игнорира. Веруваме дека многумина од вас ќе се согласат дека игнорирањето е уште полошо од постојаното критикување . Дополнително, тоа е еден од најочигледните знаци дека некој, или во овој случај вашата свекрва, не може да ве поднесе. „Ако вашата свекрва ве исклучува од семејните разговори и планови или не ве споменува кога зборува за нејзиниот син, веројатно не сте нејзината омилена .

Ве изоставува. Заборавила да ви постави прибор на семејната вечера? Не ве покани на вечера? Ако вашата свекрва „случајно“ ве изоставува од сè, веројатно тоа го прави намерно затоа што не ве сака . Но, во оваа ситуација, бидете внимателни бидејќи можно е нејзиното однесување да ве натера да направите грешка, како на пример хистеричен испад пред останатите членови на семејството , предупредува терапевтот Мишелин Вејсил.

Не ве испитува за вашиот живот Иако никому не му се допаѓа кога некој го преиспитува за приватниот живот, од друга страна, убаво е да се знае дека некој го интересира што правите, што ве прави среќни и слично. Затоа, ако вашата свекрва постојано ве „ гуши “ со прашања за работа или хоби, тоа е многу подобар знак отколку кога ништо не ја интересира за вас, истакнува терапевтот Кимберли Хершенсон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *