May 21, 2024

Сите го имаме тој „дар“ да слушнеме што ни кажува интуицијата, прашање е само дали сакаме да се фокусираме
Внатрешниот глас секогаш се обидува да ни предложи и открие нешто, но многумина го игнорираат тоа скокоткање одвнатре, пишува Lovesensa.

Сите го имаме тој „дар“ да слушнеме што ни кажува интуицијата, прашање е само дали сакаме да се фокусираме на тој внатрешен глас. Ако го почувствувате ова, можно е Универзумот да ве предупредува на некоја опасност.

Еве 3 инстинктивни чувства кои никогаш не треба да се игнорираат:

Чувство дека нешто не е во ред со вас и вашето здравје. Кога нашето тело ни кажува дека нешто не е во ред, треба да го слушаме. Нашето тело често комуницира со нас, но за жал игнорираме многу од неговите сигнали.

Значи, обрнете повеќе внимание на тоа како се чувствувате кога правите нешто, кога сте на одредена локација или кога комуницирате со одредени луѓе? Дали се чувствувате добро или исцрпено? Кои врски и кои активности ви ја одземаат енергијата, а што ве прави среќни и живи?

Чувство дека некој друг е загрозен. Интуицијата не предупредува не само дека сте во опасност, туку и луѓето околу вас. Бидејќи сите сме поврзани еден со друг, можеме да чувствуваме и кога некому му е потребна помош. Имаме способност да ја видиме енергијата на другиот преку неговите изрази на лицето, говорот на телото или едноставно преку чувството. Помогнете ако чувствувате потреба.

Чувство на немир и опасност. Зборуваме за ненадејно чувство на опасност што наеднаш ве обзема без навидум без причина. Не е важно во која ситуација настанало чувството, во секој случај, анализирајте го со големо внимание и не заборавајте дека мозокот е природно создаден да се грижи за преживување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *