June 23, 2024

Симптомите кои можат да ви најават за присуството на висок крвен шеќер, се постојана жед, придружено со сува уста.

Постои и неспособност за вршење на секојдневните активности, бидејќи организмот нема доволно енергија поради фактот што шеќерот не достигнува до клетките. Имате добар апетит и често јадете, но и покрај тоа слабеете. Висок крвен шеќер често е причина за главоболка и лош вид.

Истражувањата покажале дека високите нивоа на шеќер во крвта се нормализирале со користење на листовите од ореви. За таа цел, земете неколку листови од ореви.Прелијте ги со литар вода и ставете ги на ринглата. Кога напивката зоврие тргнете ја настрана.

Почекајте да се излади, а потоа исцедете.

Откако сте се консултирале со Лекар, пијте 3 пати во текот на денот, задолжително околу 20 минути пред да конзумирате храна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *