July 13, 2024

Во психологијата, секој човек има своја светла и темна страна. Која особина ја имате што не сакате да си ја признаете?

И додека се трудиме да ги истакнеме добрите квалитети, оние со кои не се гордееме ги „туркаме“ под тепих. Од друга страна, понекогаш нашите сопствени спонтани реакции нè изненадуваат непријатно, па повторно испитуваме зошто сме постапиле спротивно на личните убедувања .

Тестот пред вас може да ви помогне да ја откриете темната страна на вашата личност која повремено знае да излезе на површина. Изберете го животното кое најмногу ви го привлече вниманието и дознајте зошто можете да бидете сурови и безмилосни.

Ако избравте птица… Вие сте интелигентни, снаодливи и мудри, но не ви е чудно да ја ставате личната корист на прво место. Според тебе, целта ги оправдува средствата. Го усвоивте ова правило гледајќи како другите обезбедуваат одлични позиции, иако тие имаат помалку знаење и искуство од вас.

Лесно ви е да ги „прочитате“ туѓите слабости, а уште полесно да им се одмаздите на оние кои на било кој начин ве повредиле.

Ако избравте мачка… Знаете да бидете љубезни, но доколку некој збор или гест го доживеете како провокација, подготвени сте да „пуштите“. Вие сте паметни и проникливи, но не можете да се пофалите со големо трпение. Ретко се врзувате за луѓе и речиси никогаш не ги покажувате вашите слабости, бидејќи се плашите дека другите може да го искористат тоа против вас.

Доколку процените дека некој ве провоцира или се обидува да ви се заканува, жестоко ќе реагирате. Нема да ве интересира ниту рационално да размислите дали сте направиле добра проценка или неправедно сте обвиниле некого.

Ако избравте пантер… Таинствени сте и мистериозни, а најголемиот предизвик за вас е да не се врзувате за луѓето, бидејќи сте премногу ранливи . Се разбира, не сакате да дознаете, па често ги напаѓате другите од страв.

Знаете да бидете себични, бидејќи мислите дека кој не е добар за себе, не е добар и за другите. Понекогаш не се двоумите да интригирате, бидејќи мислите дека на другите луѓе им е позабавно да се занимаваат едни со други отколку вие.

Ако избравте пајак… Упорноста може да се толкува и како позитивна и како негативна особина. Ако избравте пајак како животно кое привлече најголемо внимание на овој тест, тоа значи дека вашата упорност често може да се лизне во негативност и да прерасне во угнетување на другите луѓе. Некогаш тоа го правите несвесно, а понекогаш многу свесно, како еден вид одмазда на оние кои ве предале.

Кога ќе сфатите дека луѓето ги разбираат вашите позитивни квалитети и ве користат, намерно ќе ги „пренесете жедни преку вода“. Изгледате наивно, а всушност сте „извалкани“ кога проценувате дека така треба да се однесувате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *