April 16, 2024

Рузмаринот се смета за света, сончева билка и често се користи за заштита на љубовта и младоста. Сепак, експертите тврдат дека може да се користи и за привлекување пари и просперитет во домот.

Секогаш е добро да имате рузмарин, а се користи за ритуал на чистење со отстранување на лисјата од две или три гранчиња и спуштање во врела вода. Оставете го да врие неколку минути, на тивок оган, така што миризливите испарувања ги исполнуваат сите простории.

Ако имате можност да го декорирате влезот на вашиот деловен простор, добро е да ставите садници од рузмарин – дури и ако се прилично мали, во саксии. Тие привлекуваат добра професионална енергија, доведуваат до раст на бизнисот и го зголемуваат бројот на клиенти и клиенти.

За да привлечете пари, препорачливо е да направите амајлија од рузмарин. Оставете неколку гранчиња да се исушат на темно место, а потоа извадете ги лисјата и наполнете вреќа направена од хартија. Најдобро е хартијата да има златна боја.

Оваа торба можете да ја ставите во кутија со сметки, велат тие спречуваат прекумерни трошоци или можете да ја носите во паричникот за да привлечете пари и секакво изобилство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *