May 23, 2024

Скршеното стакло предизвикало тревога кај работникот кој притрчал да го запре. Крадецот зграпчи само едно шише за да не замине со празни раце и истрча на улица.

Полицијата во рускиот град Бугуруслан добила порака дека во текот на ноќта непознат маж украл 19 шишиња шампањ додека бил во супермаркет.

На снимката од безбедносните камери се гледа како младиот човек безгрижно вади две кутии со пенливи пијалоци. Прво го издава рушењето на предмети од полицата, а потоа крадецот губи рамнотежа и од вратата му паѓаат кутии.

Скршеното стакло предизвикало тревога кај работникот кој притрчал да го запре. Крадецот грабнал само едно шише, за да не замине со празни раце и истрчал на улица.

Вработените во продавницата се обиделе да го спречат, но крадецот успеал да побегне

По оперативно-истражните дејствија, криминалната екипа го утврди идентитетот на осомничениот. Се испостави дека се работи за претходно осуден 19-годишен жител на Бугуруслан.

Младиот човек е приведен во полициска станица за понатамошна истрага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *