April 16, 2024

Sick headache. Portrait of old man touching nasal bridge with fingers while having terrible headache.

Човек кој планирал да се пензионира се израдувал затоа што сакал да помине мирна старост со сопругата
Тој анонимно го сподели своето мачење, обраќајќи му се на психотерапевт кој работи за магазинот The Sun.

„Откако поминавме цели 43 години заедно, жена ми ме остави поради маж што го запозна преку Интернет. Ме скрши, особено затоа што таа е единствената жена со која сум бил; и двајцата имаме 60 години и се запознавме на училиште. …“, напишал анонимен маж.

Додека размислував да се пензионирам и со нетрпение ја очекувам заедничката среќна старост, таа разговараше со други мажи на интернет и договори да се сретнеме со нив – се пожали тој, а таа вели дека тоа го направила неколку пати.

Понекогаш, вели тој, седеле заедно и гледале телевизија, а таа флертувала со други на мобилниот телефон додека тој мислел дека разговара со другарките, а потоа признала дека се гледа со еден дечко веќе една година. Затоа за него е незамисливо да мора да помине низ развод.

Воопшто не ја познавам повеќе, а нашите две ќерки, двете во раните 20-ти, исто така се во шок и не знаат што да мислат за својата мајка – рекол тој.

Разбирам дека се вртиш во место, секој би бил во твоја ситуација. Меѓутоа, луѓето понекогаш се менуваат, а можеби и вашата сопруга претходно била несреќна во бракот, но ги криела чувствата… – напишал психотерапевтот и го советувал да се труди да не размислува „на долг рок“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *