July 19, 2024

Сите родители 24 часа внимаваат да ги спречат своите малечки да голтнат нешто штетно што го подигнале од подот, но многумина не мислат дека едното е особено опасно и може да биде смртоносно.

Повеќето семејства имаат магнети на вратите, без разлика дали се држат за детски цртежи или важни парчиња хартија или само за украс. Ако ги имате, веројатно не сте целосно свесни колку можат да бидат опасни за децата.

Најголема опасност е гушење ако детето проголта магнет. Но, дополнително, силата на магнетот може да предизвика сериозни проблеми во дигестивниот тракт, што се решава со операција.

Мама Лекси Кендал од Тексас објави предупредување до сите родители на социјалните мрежи, откако нејзината двегодишна ќерка Ава за малку ќе починела бидејќи голтнала магнети од нивниот фрижидер. Магнетите биле високо на врвот на фрижидерот, па родителите мислеле дека детето и онака не може да ги достигне, но околу Божиќ девојката некако успеала да ги достигне и ги проголтала!

Кога почнал да ја боли стомакот, мајката на Леки ја однела во итната медицинска помош, а помислиле дека девојчето има стомачен вирус.

Мајката на Ава ја направи вистинската работа што итно ја однесе во болница. Се надеваме дека Ава ќе продолжи да заздравува.

Мајчински инстинкт Меѓутоа, инстинктот и рекол на мајка ѝ дека тоа не е само обична болест и ја однела на снимање во детската болница, каде на снимката се гледа дека има девет топчиња во дигестивниот тракт. Лекси веднаш сфатила дека предметите се магнети од фрижидерот, а девојката била однесена на операција која траела четири часа со цел да се спречи внатрешно оштетување, бидејќи веќе настанала инфекција.

Лекарите не биле оптимисти и рекле дека најверојатно ќе биде лошо За среќа, состојбата на Ава сега се подобрува, таа се уште се опоравува во болница, а нејзината мајка ги предупредува родителите да ги отстранат магнетите бидејќи не сака никој да мора да го преживее она низ кое таа поминува.

Критика кон родителите Но, некои луѓе ја критикуваат мајка та што воопшто не го спречила тоа да се случи.
Лошиот родител не би имал храброст ова јавно да го каже и да зборува за тоа. Лошиот родител не би го слушал неговиот инстинкт. Ги сакам своите деца со целото мое срце и би направил се за нив на светот. Читам коментари како:

„Каде беа родителите?“ Или „Родителите се глупави затоа што оставиле магнети во близина на нивните деца или
„Родителите треба да бидат тужени.

„Имам петмесечно дете и како родител понекогаш морам да се грижам за бебе кое плаче и не можам да издржам чекор со среќно двегодишно дете кое си игра 24 часа на ден“, вели Лекси. напиша мама на фејсбук.мамо затоа што излезе во јавноста со оваа тема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *