June 16, 2024

ВЛАГА дома? Започнете со одгледување на овие растенија веднаш и проблемот е решен!

За секој од нас, домот е како прибежиште. Ова е местото кое го сметаме за најбезбедно. За жал, секогаш може да има фактори кои влијаат на здравјето на целото семејство. Една од нив е влагата што доаѓа непоканети.
Не станува збор за влагата што се појавува кога се капеме, готвиме или на друг начин. Високата влажност е опасна бидејќи предизвикува мувла. Доколку барате природен начин за борба против мувла, ви предлагаме да започнете да одгледувате домашни растенија кои имаат способност да ја апсорбираат влагата во просторијата. Еве на кои растенија можеме да им веруваме:

Палма растенијата од палми се многу добар избор, особено за оние влажни простории каде што има недостаток на вентилација.

Бршлен Знаете дека бршленот сака влага. Најудобно се чувствува на места каде што изобилува. Најдобро би било ако го ставите во бањата или над мијалникот во кујната.
Нане Нането е релативно лесно за одгледување. Како и другите две растенија на нашата листа, таа исто така ја сака влагата и се чувствува удобно каде што е. Можете да го поставите каде што е највлажно.

Орхидеја Овие не се само убави цвеќиња, туку и корисни. Знаете дека некои од корените на орхидеите се надвор. На тој начин тие ги апсорбираат хранливите материи од воздухот.

Спатифилум Последниот помошник кој ќе ви помогне со проблемот со влагата. Доволно е еднаш неделно да се полева. На ова растение не му треба многу осветлување. Одгледувајте ги овие цвеќиња во вашиот дом и сами ќе се уверите дека проблемите со влагата наскоро ќе почнат да се намалуваат!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *