April 16, 2024

Еве како изгледа нивниот живот зад затворени врати.

Семејството на Новак Ѓоковиќ привлекува големо внимание во јавноста, а сите се прашуваат како изгледа нивниот живот „зад затворени врати“. Нивната дадилка еднаш откри каква врска владее во нивната куќа.

Иако на прв поглед изгледа дека Новак на прво место го освоил трофејот, тој истакнува дека тоа е далеку од вистината и дека семејството секогаш му е број еден.
Нема трофеј што е поважен од Стефан и Тара и нема поголема утеха од нивната прегратка по разочарувањето на теренот.

И Новак и неговата сопруга Јелена се посветени родители. Оваа „покана“ ја сфатија многу сериозно уште од првиот ден, што може да го потврдат нивните родители, пријателите, но и дадилките. Бидејќи Новак често е далеку од дома и не може секогаш да ги носи своите најблиски на патувања, особено оние далечните, Јелена е таа што ја презема улогата на столбот на семејството. И тој апсолутно ужива, открива близок извор.

Иако нејзините образовни методи предизвикуваат спротивставени реакции во јавноста, таа цврсто се држи до правилата и принципите кои ги создала заедно со нејзиниот сопруг. Во нивниот дом ќотекот не излезе од рајот.

Стефан и Тара се првата генерација деца во нашето семејство кои никогаш не биле физички казнети.Кое јас го добивав од моите родители, мајка ми пред мене, татко ми, баба и дедо, Новаците исто така. Верувам дека неодговарањето на грешките и погрешното толкување на емоциите преку насилство навистина може да го промени светот. Мислам дека тоа е голем квантен скок во менувањето на историјата и иднината – рече таа на еден панел.

Седумгодишниот Стефан, кој почнал на училиште, му помага во извршувањето на домашната задача, а тригодишната Тара со задоволство ги открива тајните на светот, со предизвикувачки задачи преку игра кои обезбедуваат соодветна стимулација на функцијата на мозокот.

Бидејќи и таа и Новак се поддржувачи на веганската исхрана, тие се обидуваат да им пренесат здрави навики на своите деца. Иако имаат помош дома, Јелена често им подготвува вкусни јадења. Некои од нив можеме да ги видиме на Инстаграм. Нејзиниот пример го следат многу мајки, па слободно можеме да кажеме дека станала пример.

И дадилката на нивните деца откри дека одлично се снашле во улогата на родители и дека во нивниот дом владее хармонија .

„ Со толку многу посветеност, на децата не им требаме“, рече таа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *